5 gode ideer til at gøre lidt ekstra ud af dit køkken

Køkkenet er det sted i ens hjem, som er samlingspunktet for hele familien. For det er her familiens samlede måltider indtages. Duftene fra gryderne appellerer til hygge og samvær, men ikke mindst at spise lækker mad.

Inspiration kan løfte dit køkken til et drømmekøkken

Der skal ikke meget til uanset ens budget til at gøre et køkken hyggeligt. Mangler du inspiration eller ideer til at gøre lidt ekstra ud af dit køkken, så se 5 gode ideer hertil;

1. Rammerne

Borde og stole kan males i en flot farve, hvis de er slidte. Har du bordplader, der trænger til en kærlig hånd, så få dem pudset og olieret. Ligeledes kan køkkenlåger males og nye håndtag kan påsættes. Du kan også mixe forskellige stole eller male dem i forskellige farver, som kan give et spændende og anderledes look. Nyt betræk, en pude eller et skind på stolene kan også bidrage til et mageligt look. For skal man sidde længe over en god middag, så må man også gerne sidde rart.

2. Belysning

Ensartet lamper bidrager til et æstetisk look ligeledes. De kan sagtens være i forskellig form, men er de i samme materiale giver de et roligere og mere ensartet look. Det er vigtigt, at lyset ikke er for stærkt og lamperne derfor ikke sidder for højt. For lyset kan genere øjnene. Men har du allerede lamper, du er glade for som belysning, så kan de også males, hvis du ønsker dem i en anden farve.

3. Interiør som skåle og andre serveringsprodukter

Køkkengrej kan også trænge til at blive udskiftet. Måske det gamle er slidt og udtjent. Så er det værd at bruge lidt penge på. Man kommer nemlig ikke udenom, at lækre skåle og andre serveringsprodukter fra Audo også er en del af et lækkert køkken. For at indtage sin mad fra lækre skåle og andet lækkert køkkengrej bidrager også til state. Men det gør også, at maden tager sig mere lækker ud, men det bliver også lidt mere festligt. Og det må hverdagene også gerne være. Både med familie og venner.

4. Udsmyk dit køkken med interiør

Køkkener kan hurtigt blive kliniske at se på. Til dels fordi de også skal være praktiske at tilgå, men også grundet hygiejne. Megen køkkengrej skal helst gemmes væk også af rengøringsmæssige grunde. Og det er jo forståeligt nok, når hverdagene er hektiske med bl.a. børn, interesser m.m. Men der skal nu ikke så meget til, for at skabe sjæl i et køkken eller for den sags skyld andre rum.

Har du flotte glas måske ligefrem arvestykker, så sæt dem i et lille eller stort glasskab. De vil lyse op og bidrage til et æstetisk look, også hvis glassene er i forskellige farver. De vil dertil bryde med det kliniske look, hvis det er tilfældet i dit køkken men give køkkenet lidt sjæl.

Har du dertil plads til et par barstole ved din kogeø. Så indgyder det til samtaler, alt imens man kokkerer. Her kan også nydes en kop kaffe eller et glas vin eller mindre børn kan ligefrem hjælpe siddende med maden.

Har du dertil kobbergryder eller flotte knive, så sæt dem op. Så de komplementer i indretningen af dit køkken. Et køkken må gerne ose af liv og madglæde og ligeledes ordentligt køkkengrej. Dertil signalerer at her værdsætter vi som familie god mad. Og her kan et fonduesæt være oplagt også at eje, da der hurtigt kan skabes et festmåltid af dimensioner. Også fra gårdagens rester.

5. Krydderurter, blomster, lys og servietter

Krydderurter giver maden liv. Friske som tørret krydderurter kan også gå for at være udsmykning i dit køkken. En flot bakke kan skabe samling på dem. Udover at de giver maden smag, så lyser den grønne farve også op og er rar for øjnene.

Prioriter også at dække op med levende lys og servietter. Det skaber hygge og fordrer til afstressende stunder. For når vi spiser, er det vigtigt, at vi slapper af og nyder maden. Men også prioriterer tiden, hvor familien er samlet og får talt med hinanden om småt og stort.

Blomster på bordet eller blot i køkkenet skaber også æstetik. For elementer fra naturen fordrer sanselighed og heraf ro. Dertil giver blomster liv i indretningen, men farvede blomster giver selvfølgelig mere liv fremfor helt hvide blomster. Så afhængigt af, hvad du kan lide af farver i din indretning, så vælg de blomster, du synes passer bedst i dit køkken.

Et rigtig godt indretningstip

Et rigtig godt indretningstip er altid at være opmærksom på, hvad du i øvrigt omgiver dig med af farver på væggene. For jo mere støj, der tilgås væggene. Jo mindre støj skal du være opmærksom på i anden indretning. For netop at skabe ro og harmoni bl.a. i dit nye køkken.


 


 

Menu
Top